JUDO HOEILAART


De club werd opgericht in 1980 na een initiatie georganiseerd door de gemeente Hoeilaart. Er was zoveel interesse van Hoeilaartse jeugd dat de heer Roger Charlier het initiatie nam om een club te starten zodat Judoclub Budo no-ki Hoeilaart het daglicht zag.

Na Roger namen nog andere trainers de leiding op zich: Herman Devillé (†), Roger Uyterhaegen en Alan Deboi.

Momenteel onder leiding van onze hoofdtrainer Victor Vandesande en de hulp van de andere trainers mogen we zeggen dat de club weer in de lift zit, of beter gezegd de judo.

WAAROM JUDO ?

Sociaal

95%

Ze ‘horen’ ergens bij en worden socialere beestjes, het groepsgevoel is zo sterk aanwezig in de club en ze maken er vriendjes.

Angsten overwinnen

80%

Het overwint angsten, ze leren vallen en weer opstaan zonder zich pijn te doen.

Ontwikkeling

85%

Ze werken aan hun motorische en conditionele ontwikkeling, op een speelse manier lopen, springen, rollen ze terwijl ze aan hun fysiek werken.

Weerbaarheid

85%

Ze leren assertief zijn en het is heel goed voor hun weerbaarheid. Ze worden er sterker van, zowel fysiek als qua zelfvertrouwen.

Concentratie

80%

Ze leren zich beter concentreren en leren doorzetten. Ook al hebben ze eens meer zin om thuis te gamen, als ze dan toch op de mat komen zijn ze dolgelukkig dat ze zich kunnen uitleven.

Respect

85%

Respect is heel belangrijk op de mat. Het is een genot om te zien hoe de opgeleide judotrainers de waarden van het judo over brengen. Plezier en respect gaan echt hand in hand in onze judoclubs.

Beheersing

85%

Judo is, in tegenstelling tot wat sommigen denken, een medicijn tegen geweld en agressie. Omdat judo steeds beheersing uitdraagt, leert een judoka juist een gevecht buiten de dojo (oefenzaal) te vermijden.

Onze Instructeurs


Victor Vandesande
Victor Vandesande

Hoofdtrainer

Victor startte met judo in 1971 in Herent en heeft sindsdien de tatami nooit meer verlaten.

Michael Craps

Trainer

In 1991 ben ik begonnen met judo en ben hiermee nooit gestopt.

Dylan Bamps

Trainer

Ik ben actief in het judo sinds 2004. Op dat ogenblik was ik zes jaar oud.

GRATIS PROEFLES


CONTACTGEGEVENS